Faran från Khawarij

Abu Bakr Muhammed ibn Abdullah ibn ’Arabi, författaren till boken Ahkam al-Quran, säger:

”En av anledningarna till Imam Hassan Mujtabas (fvmh) fredsavtal var att han såg att Khawarij hade omringat honom, och han visste att om han fortsatte med att kriga mot Muawiya och gjorde sig upptagen med att konfrontera honom skulle Khawarij fått makt över islamiska områden och dominerat över dem. Och om han gjorde sig upptagen med att kriga mot Khawarij och driva tillbaka dem skulle Muawiya fått kontroll över islamiska områden och regioner som hans regering dominerade över.”[1]

[1] Ibn ’Arabi, Ahkam al-Quran, vol. 3, s. 152.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *